Bestel Job Carving Boek

Waarom gaat een modeontwerpster varkens fokken? Waarom begint een politieman een meubelmakerij? Waarom maakt een geriatrisch arts middeleeuwse muziek?

Jobcarving is een nieuwe manier om je loopbaan vorm te geven, zodat je meer voldoening en balans vindt in je werk. Door meerdere banen te combineren geef je gehoor aan de innerlijke drijfveer om al je passies en talenten te kunnen ontplooien.

Een baan voor het leven geeft vaak geen volledige voldoening meer, als werkneemster wil je meer. Je bent op zoek naar zingeving, uitdaging of balans. Jobcarving is de moderne gereedschapskist waarmee je dit kunt bewerkstelligen.

Jeannette van Dongen en Ivy Powel zijn werkzaam bij de coöperatie Incitamentum, een advies- training- en coachingbureau op het gebied van arbeidsverhoudingen. In dit boek leggen zij uit wat Jobcarving is en interviewen zij 21 mensen die door middel van Jobcarving hun passies combineren.

De combinatie van de twee uiteen lopende banen geeft de personen uit dit boek die voldoening die zij in één van de banen niet zouden vinden. Ga je passie achterna en doe , maak die keuze.

Over de auteurs

Jeannette van Dongen

Jeannette van Dongen is trainer, coach en consultant op het gebied van arbeidsverhoudingen voor humanresourcemanagement, medezeggenschap en bedrijfsleiding met name in de profitsector. Ze combineert trainingen met nieuwe producten bijvoorbeeld op basis van schaken en systemisch werken en is amateurbeeldhouwer.

Ivy Powel

Ivy Powel is trainer, consultant en ambtelijk secretaris ad interim voor verschillende organisaties met name in de not for profit sector. Naast dit werk heeft ze succes met haar eigen bedrijf in catering en kookworkshops ‘Tante Ivy’s Tasty Kitchen’.

Incitamentum

Incitamentum, latijn voor drijfveer, is een advies-, coaching- en trainingsbureau op het gebied van arbeidsverhoudingen. Incitamentum verenigt in coöperatieve vorm verschillende talenten en heeft een uitgebreid netwerk met verschillende expertise om organisaties te ondersteunen bij hun professionele inzet.