Incitiamentum bestaat tien jaar!

Blog

Incitiamentum bestaat tien jaar! Dus reden voor een feestje. Al 10 jaar werken Ivy Powel en Jeannette van Dongen als medeoprichters samen. Maar wat maakt de samenwerking zo bijzonder, en hoe draagt de coöperatieve vorm hieraan bij? Een bureau zoals Incitamentum kent normaal een leider die een bedrijf opzet, er persoonlijk in investeert, het bedrijf een keer verkoopt en tot slot wanneer het bedrijf groeit en bloeit zijn/haar/hen pensioen ermee regelt.

Ontstaan uit ideeën

Bij Incitamentum is het bedrijf geboren uit velen, veel ideeën en veel verschillende mensen die invloed hebben gehad op ons bedrijf. Sommige bleven lang, sommigen werden toch liever geen ondernemer, sommigen bleven liever in ons netwerk maar niet direct in de organisatie en anderen vlogen in en uit. Allen drukten hun stempel op onze organisatie en hebben ons gevormd, waarvoor enorme dank.

Reden voor coöperatie

Heel bewust is 10 jaar geleden gekozen voor een coöperatie waar iedereen lid van werd met het eigen ZZP-vehikel. We wilden geen baas-werknemer verhouding, we wilden niet een sales afdeling die op jacht ging naar klanten en willekeurige trainers of producten leverden aan klanten, geen standaard werk, maar echt maatwerk. We wilden het zelf doen en direct in coproductie met de klant, vanuit onze eigen drijfveer, in het latijn: ‘Incitamentum’.

Een coöperatie is een oude vorm en een nieuwe vorm, veel overheden en andere instellingen snappen niet dat dit een andere vorm van werkgelegenheid creëren is, vanuit een democratische werkwijze. We zijn geen uitzendbureau voor anderen, zo werkt het niet.

Werken vanuit diversiteit

We willen graag divers zijn en vanuit die samenwerking klanten ondersteunen, niet er over praten, maar doen. Vanuit diversiteit werken vraagt om openheid, vertrouwen en intensieve communicatie. Wij gaan die communicatie, en elkaar, niet uit de weg. Voor ons is dat elke dag een feest, omdat het je stimuleert je hersenen en je gevoel in te zetten in voor ons werk. Natuurlijk hebben we soms stevige debatten en maken we soms fouten. Niemand is perfect en het groeiproces verloopt met vallen en opstaan, zolang je bereid bent om te leren door supervisie, intervisie en coaching, groei je iedere dag.

We zijn ECHT 10 jaar

Doordat we geen formele machtsverhoudingen kennen in ons bedrijf is er meer debat en oprecht meer glans. De inzet bij Incitamentum is integer, vanuit betrokkenheid en met een oprechte intentie, op die manier kun je ook groeien vinden wij en ben je ineens 10 jaar oud. Echt waar 10 jaar!

Gepubliceerd op: 2023-04-01 01:21
Bestel het boek

Jobcarving

Eerder verschenen

Thuis en werken

Training uit ons aanbod

Persoonlijk Leiderschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *