Help! Ik kom medewerkers tekort

Blog

De arbeidsmarkt is momenteel krap. Daarnaast ervaren medewerkers hun baan, of een deel ervan nogal eens als zinloos.
Als werkgever is er met een kritische blik op de eigen organisatie mogelijk ook veel winst te behalen. Je niet louter richten op het binnenhalen van goed en deskundig personeel, maar anders kijken. Wat is zinnig en wat is onnodige ballast? Met omdenken je huidige organisatie beter benutten. Zo kun je met het herschikken van activiteiten het aanwezige arbeidspotentieel komen tot een effectievere organisatie door herschikking van taken.

Verkennen

Zoiets begint met het weten wat er leeft en speelt in de organisatie. Incitamentum doet dit door een verkenning van de organisatie met diepte-interviews. Zo wordt helder welk arbeidspotentieel aanwezig is en hoe dit wordt ingezet. Zo’n verkenning zorgt ervoor dat er een goed beeld is waar de kansen liggen en hoe het aanwezige arbeidspotentieel beter kan worden benut.

Efficiëntie

‘Quick-wins’ als efficiëntere procedures is een eerste stap. Zo kunnen gegroeide nutteloze taken geschrapt worden. De stukjes die blijven liggen in het werk, en mensen opvallen, kunnen bij elkaar wellicht een mooie baan vormen, bijvoorbeeld voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.
Als eindresultaat heb je straks een leukere, productievere en efficiënter werkende organisatie. Wie wil dit niet?

Verandertraject

Incitamentum heeft de kennis en kunde in huis om zo’n verkenning uit te voeren.
Ook kan Incitamentum op basis van de verkenning het verandertraject begeleiden.
Ten slotte heeft Incitamentum een uitgebreid netwerk om kandidaten met afstand tot de arbeidsmarkt (vaak gesubsidieerd) te selecteren en te begeleiden naar de eventueel nieuw ontstane functie.

We maken graag een afspraak.

Geschreven door:
Gepubliceerd op: 2022-09-25 11:58
Bestel het boek

Jobcarving

Training uit ons aanbod

Systemisch Werken Team Coaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *