Een echte smaakmaker

Blog

Corine studeerde Slavische talen en letterkunde. De taal waarin ze zich specialiseerde was Russisch. Vervolgens bestudeerde ze de Duitse eenwording, Perestrojka en die Wende waren immers verbonden, en van de ene interesse volgende de andere.

Ze werkte 12,5 jaar in Duitsland voor Henkel bij de marketingafdeling voor o.a. lijmrollers en correctierollertjes. Het leuke van die baan was dat zij veel reisde, en met name verheugde ze zich op het nieuwe eten wat ze tijdens die reizen ging ontdekken. Dat vond en vind ze fantastisch!

Die passie denkt ze, heeft ze van haar moeder en grootmoeder, die beide heel goed konden koken. Zo werd ze steeds nieuwsgieriger naar het koken, de smaken en de textuur. Verrast zijn als iets crunchy is van textuur of je een smaak ontmoet die je smaakpapillen. Nog niet eerder hebben ontmoet.

Di verwondering over smaken kwam ook tot zijn recht in een opleiding tot vinoloog. Na deze opleiding startte ze de ‘proefgarage’. Mensen kwamen bij haar thuis voor een wijn- en spijscursus, in de keuken of in de tuin bij haar thuis, waren deelneemsters dan een paar uur gefascineerd door haar enthousiasme voor smaken.

Ze werkt als zelfstandige in de marketing voor verschillende klanten. De Hogeschool Tio, zocht een vinoloog en zo kwam de tweede uitdaging tot stand en werd ze parttime lerares.

Wat haar namelijk ook drijft is; waar liggen talenten van andere mensen?

Ze heeft nog wel iets wat ze graag wil, en overweegt de koksopleiding te gaan volgen. Ze kan best goed koken; ”Als je teveel nadenkt, dan gaat het niet goed, het is mooi als het intuïtief gaat.” De basistechnieken en met name het hanteren van snij-technieken en de messen, dat zou ze graag goed onder de knie krijgen, zodat ze er niet over hoeft na te denken.

Het werken met passie dringt de factor tijd naar de achtergrond. “Ik kijk niet naar mijn werktijd, het lijkt alsof ik van de ene afspraak naar de andere ga”, zegt Corine, “Iedere dag krijg ik veel mailtjes, maar er is geen druk, het voelt niet alsof het moet!”

Geschreven door:
Gepubliceerd op: 2018-11-29 10:31
Bestel het boek

Jobcarving

Training uit ons aanbod

Diversiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *