4 oktober – Familie Opstellingen

Blog

Iedereen wordt geboren in een gezin met twee of zelfs meer voorliggende familiegeschiedenissen. Sommigen groeien op in een ingewikkeldere omgeving als kind.

Intuïtief reageer je als kind op de gebruiken en signalen in het gezin, of de omgeving, waarin je opgroeit. Je neemt je omgeving als kind, zoals die zich aan jou presenteert.

Je beantwoordt de omgeving met jouw gedrag waarvan je denkt dat het past, of waarmee je kunt overleven. Met dat gedrag en de indrukken die je opdoet vul je je rugzakje van emoties en welbeleven, of overleven.

Als je later merkt dat je soms niet adequaat reageert, of steeds dezelfde reactie oproept, een reactie van je huidige omgeving krijgt die niet fijn is of niet wat je had verwacht, dan lijkt je gedrag niet langer effectief te zijn.

Dat kun je veranderen door in een opstelling te kijken naar de oorsprong van jouw gedrag, maar naar hoe je het graag zou willen hebben. Een opstelling, oftewel systemisch werken, geeft inzichten waar je mee verder kunt. Het is geen tovermiddel, maar wel een diepe waarneming waarmee jij je voordeel kunt doen.

Het wordt je met de pollepel ingegoten

Als je deel wil nemen, dan kan dit op de volgende data in 2017 op 4 oktober, 1 november en 6 december, of in 2018 op 10 januari, 7 februari of 7 maart.

De avonden beginnen om 19.30 uur en zijn rond 22.15 uur afgerond en vinden plaats in Utrecht. Je deelname is pas definitief als je betaling is ontvangen.

De kosten zijn € 15,- voor deelname, en € 55,- voor een vraagstelling. Er kunnen in principe twee vragen behandeld worden op één avond.

Geschreven door:
Gepubliceerd op: 2017-09-23 03:10
Gerelateerde training

Familie opstellingen

Bestel het boek

Jobcarving

Training uit ons aanbod

Bijzondere Onderhandelingsgroep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *