Locatie
Op aanvraag

Datum
Op aanvraag

Prijs
Op aanvraag

Zelfsturing en verantwoordelijkheid

Semco stijl veranderen

Voor wie

Organisaties die graag met meer zelfsturing willen gaan werken en eigen verantwoordelijkheid van medewerkers, zonder chaos, met duidelijke afspraken, en vooral met minder bureaucratie en veel meer werkplezier.

Wat kunt u verwachten

U krijgt inzicht in de veranderingsmogelijkheid om tot meer autonomere werkwijze te komen en minder vanuit een input gestuurde controle te opereren. U krijgt inzicht in het noodzakelijke stappenplan om output gestuurd, meer zelfsturend met verantwoordelijkheid te opereren als werkorganisatie met hoger werkplezier. Een duidelijk kader wordt ontwikkeld om deze ontwikkeling vorm te geven.

Toelichting

De nieuwe werknemer is een professional die graag een mate van zelfsturing heeft in de werkzaamheden vanuit een professionele inzet en het dragen van verantwoordelijkheid. Dit vraagt een nieuwe manier van werken, een nieuwe manier van aansturen.

Een dergelijk verandering is niet van de een op de andere dag gerealiseerd, en vraagt een proces van stappen en ervaringen op doen t.a.v. welke werkwijze bij uw bedrijf en uw werknemers past. Er is geen ‘one size fits all’.

Zelfsturing en meer verantwoordelijkheid dragen kan faliekant verkeerd gaan, als het niet professioneel is ingezet en goed gekaderd met opbouwende ervaringen, maar alles in een keer op zijn kop zetten en dan stellen dat het niet kan werken. De procesmatige inzichten van Ricardo Semler worden hiervoor ingezet om een dergelijke situatie te voorkomen.

Incitamentum, net even anders

Een gecertificeerde adviseur in de Ricardo Semler methode kan uw organisatie op weg helpen in dit proces en de grote lijnen met u uitzetten. Onze coaches kunnen mensen ondersteunen bij deze verandering waar nodig.

Hieronder staan nog specifieke programma’s die voor u ook inzetbaar kunnen zijn:

  • Organisatieopstellingen
  • Persoonlijk leiderschap
  • Team coaching