Locatie
Op aanvraag

Datum
Op aanvraag

Prijs
Op aanvraag

Medewerker in beweging

Herplaatsing

Voor wie

Organisaties waar door inkrimping, centralisatie, samenvoeging van vestigingen, een nieuwe focus of anderszins medewerkers moeten afvloeien en die dit graag van werk naar werk willen doen.

Wat kunt u verwachten

Medewerkers zien na intensief en multidisciplinair programma externe mobiliteit als kans en ontwikkelen een proactieve houding t.o.v. herplaatsing. Uw organisatie blijft nauw betrokken bij het proces en bij de medewerkers.

Toelichting

Iedere organisatie heeft in een golfbeweging behoefte aan externe mobiliteit. Medewerkers kunnen behoefte hebben aan externe mobiliteit om zichzelf opnieuw uit te dagen.

In korte tijd helpt Incitamentum de medewerkers aan voldoende zelfvertrouwen en zelfinzicht om hun kansen op de arbeidsmarkt te grijpen. Dat is goed werkgeverschap richting herplaatsbare, een positief signaal naar de overige medewerkers, en creëert ambassadeurs van uw organisatie.

Dat verandering de enige zekerheid is, zorgt voor een omslag in denken bij de medewerkers van uw organisatie. Het Incitamentum traject biedt inzicht in de eigen (herplaatsing)situatie. Incitamentum helpt de medewerker in het accepteren van de situatie. Via analyse, zowel op emotioneel, fysiek als rationeel niveau (wanneer noodzakelijk ondersteund door een assessment) helpt Incitamentum de werknemer om open staan voor nieuwe kansen. Aspecten die daarbij aan bod komen zijn: waar staat de deelnemer, wat zijn kansen en belemmeringen, hoe kan de omgeving helpen om hun wensen en mogelijkheden te realiseren. Kortom hoe krijgt de deelnemer weer regie over de eigen situatie.

Iedere deelnemer maakt een actieplan met daarin het gewenste resultaat en de inspanning die daarvoor nodig is. Ook de deelnemers helpen elkaar om in dit proces te slagen. Deelnemers aan het programma zien herplaatsing na afloop als een kans en staan open voor nieuwe ontwikkelingen. Zeker 75% van de deelnemers heeft binnen vier maanden zicht op een nieuwe toekomst, door een interne of externe functie.

Incitamentum, net even anders

Onze senior professionals zijn allen ervaren trainers en coaches. De integrale aanpak vanuit visie op mens en organisatie leidt tot optimaal resultaat.

Hieronder staan nog specifieke programma’s die voor u ook inzetbaar kunnen zijn:

  • Persoonlijk leiderschap