Locatie
Op aanvraag

Datum
Op aanvraag

Prijs
Op aanvraag

Leidinggeven aan vrijwilligers

Management

Voor wie

Gemeentelijke instellingen die werken met vrijwilligers.
Zorginstellingen die werken met vrijwilligers.
Goede doelen organisaties die werken met vrijwilligers.

Wat kunt u verwachten

Inzicht in het werken met vrijwilligers. Inzicht om zonder hiërarchie maar met commitment de vrijwilliger in alle vrijheid in verbinding het vrijwilligers werk uit te laten voeren. Een vrijwilliger kun je niet verplichten. Je kunt wel met de vrijwilliger overeenkomen dat het werk op een verantwoorde manier en met gekende kwaliteit wordt gerealiseerd.

Toelichting

Gemeenten, zorginstellingen en goede doelen organisaties gaan steeds meer doen in nauwe samenwerking met vrijwilligers. Werken met vrijwilligers vraagt een andere aanpak dan met betaalde krachten. De vrijwilliger doet een activiteit vanuit een zeer persoonlijke gedrevenheid of betrokkenheid. De motivatie daarvoor ligt bij iedereen anders.

Bij de werknemer is sprake van een dienstverband met daarin afspraken over hiërarchie en opdrachtgeverschap. Een dienstverband kent een wettelijk kader: werk, beloning en gezagsverhouding.

Vrijwilligers kennen deze verhouding niet en worden vooral actief op basis van motivatie en betrokkenheid.
Incitamentum geeft een workshop om deze essentiële verschillen duidelijk te maken en van handvatten te voorzien. Wij leiden u langs de verschillen en helpen met het vinden van uw en hun stijl in de samenwerking en inzet.

Incitamentum, net even anders

Omdat het maatschappelijk nut van de vrijwilliger steeds groter wordt is het steeds belangrijker om hen in alle vrijheid aan je te binden. Onze aanpak is er één vanuit de praktijk. Wij verbinden deze aanpak met onze authenticiteit en professionaliteit.

Hieronder staan nog specifieke programma’s die voor u ook inzetbaar kunnen zijn:

  • Persoonlijk leiderschap
  • Leiderschapsontwikkeling

Deze training wordt gegeven door: