Locatie
Op aanvraag

Datum
Op aanvraag

Prijs
Op aanvraag

Leiderschapsontwikkeling

Passend leiderschap voor uw organisatie

Voor wie

Organisaties waarbij discrepantie is tussen stijl van leiding geven en gewenste organisatievorm.

Wat kunt u verwachten

De organisatievorm en stijl van leidinggeven zijn in balans en helder en herkenbaar voor de medewerker.

Toelichting

Organisaties kiezen steeds meer voor een passende organisatievorm waarin ook jongere medewerkers zich thuis voelen. De stijl van leiding geven dient hierop aan te sluiten en behoeft aandacht. Met leiderschap dat aansluit op de nieuwe organisatievorm wordt draagvlak en acceptatie verkregen. Daarbij kan het nuttig zijn om ook naar het totale functioneren van een team of organisatie te analyseren.

De organisatie doorloopt in dit traject vier fases waarbij de totale organisatie wordt betrokken. In een zeer korte tijd wordt onder begeleiding van Incitamentum deze fases doorlopen. Gezien de rol van de leidinggevende staat de invulling van leiderschap een centraal. Het veranderen, ook van leiderschap is een proces van integrale aanpak. Iedereen doet mee, wordt gehoord en brengt ideeën in. De rol van de professional van Incitamentum is sturend procesbegeleider. Uitkomst is een zelflerende, reflectieve wijze van samenwerking tussen leidinggevende nieuwe stijl en medewerkers.

Incitamentum, net even anders

Incitamentum heeft de ervaring om samenwerking, in welke vorm dan ook, uit te werken tot een proces dat werkelijk werkt.

Hieronder staan nog specifieke programma’s die voor u ook inzetbaar kunnen zijn:

  • Persoonlijk leiderschap
  • Individuele coaching
  • Gender awareness
  • Diversiteit