Locatie
Op aanvraag

Datum
Op aanvraag

Prijs
Op aanvraag

Kies jij voor jezelf?

Op onorthodoxe wijze aansluiting vinden op de arbeidsmarkt

Voor wie

Het programma is ontwikkeld voor jongeren die het moeilijk een beroepskeuze te maken, een valse start hebben gemaakt op de arbeidsmarkt, switchen van opleiding, zich ongemotiveerd voelen, niet goed weten waar hun interesses liggen en hun talenten of ambitie.
Ook volwassenen kunnen in aan gepaste versie veel hebben aan dit programma bij job wisseling etc.

Wat kunt u verwachten

Een begeleiding door inzicht in de eigen talenten, antwoord op de vraag wat is van mij, of wat is van de ander? Een duidelijk plan voor de toekomst waaraan u kunt werken op basis van uw talent behoeften, en kennis.

Toelichting

Veel opleidingen leiden op voor een beroep. Jongeren weten niet altijd of zij een bepaald beroep willen uitoefenen, welke keuzes ze hebben, of worden door hun ouders in een bepaalde richting gestimuleerd.

Jongeren weten ook vaak niet goed wat er verwacht wordt van hen op de arbeidsmarkt. Motivatie is bijvoorbeeld één van de belangrijkste zaken om aangenomen te worden bij een organisatie of om een eigen bedrijf tot een succes te maken.

Door deze en andere aspecten raken jongeren ongemotiveerd, er gaat geen vuurtje voor de studie of het beroep branden.

Dat kan zo anders, door vanuit een heel andere perspectief te kijken naar de toekomst in werk, op basis van hetgeen jongeren enthousiast maakt, en waar zij voor willen gaan. Zo vinden jongeren aansluiting bij de arbeidsmarkt.

Incitamentum, net even anders

Dit aanbod wordt gerealiseerd door Stichting Incitamentum, een stichting die gelieerd is aan de coöperatie en waarin we onder andere willen werken aan het verbeteren van de arbeidsmarktpositie van mensen die moeilijk een plek vinden op de arbeidsmarkt. Onze trainers en coaches werken in een intercultureel team, geven al jaren training en zijn erkende coaches.

Hieronder staan nog specifieke programma’s die voor u ook inzetbaar kunnen zijn:

  • Persoonlijk leiderschap
  • Individuele coaching
  • Diversiteit
  • Gender awareness

Deze training wordt gegeven door: