Locatie
Op aanvraag

Datum
Op aanvraag

Prijs
Op aanvraag

Interculturele besluitvorming

Het herkennen van culturele invloeden op het proces van besluitvorming

Voor wie

U werkt met mensen uit verschillende culturen, u heeft klanten uit verschillende culturen, en ook al spreken ze een gezamenlijke taal toch lijken ze elkaar niet altijd te verstaan.

Kennis kan uw inzicht vergroten waardoor u dit niet verstaan van elkaar kunt doorbreken.

Wat kunt u verwachten

Een analyse op basis van wetenschappelijk onderzoek geeft meer inzicht in de culturele invloeden op besluitvorming die gevormd zijn door culturele/ landen achtergrond. Deze culturele invloeden hebben geleid tot patronen in besluitvorming, waar mensen zich niet eens van bewust zijn. De ene wijze van besluiten is niet beter dan de andere, maar het verloopt wel anders.

Door deze inzichten kunnen mensen beter volgen hoe dit proces werkt bij de ander. Het kan ook leiden tot het maken van nieuwe afspraken gemaakt die door iedereen gedragen worden.

Toelichting

‘Fish can’t see water’ heet een van de boeken van Lewis waarmee gekeken wordt naar de verschillende besluitvormingssytemen, waarmee hij wil stellen dat het zo vanzelfsprekend is voor de betrokken personen dat zij geen besef hebben dat het ook anders kan en dat dat ook prima is. Ook geen besef dat er een andere manier van werken bestaat.

Denk bijvoorbeeld aan landen waar getwijfeld aan je betrokkenheid als je geen emoties laat zien, of een land waar sterke emoties juist worden gewantrouwd. Verschillen kunnen tot een onduidelijkheid leiden, maar met meer kennis komt meer begrip.

Incitamentum, net even anders

Interculturele kennis is bij Incitamentum rijkelijk aanwezig, de inzichten op basis van dit wetenschappelijk onderzoek zijn een enorme eye-opener betreffende besluitvorming en onze trainer en adviseur maakt het met veel praktijkervaringen tot een interessante kennismaking, die kan leiden tot verandering in uw organisatie.

Hieronder staan nog specifieke programma’s die voor u ook inzetbaar kunnen zijn:

  • Persoonlijk leiderschap
  • Diversiteit
  • Gender awareness
  • Strategisch positioneren