Locatie
Op aanvraag

Datum
Op aanvraag

Prijs
Op aanvraag

Cultural Challenge

Een ontdekkingsreis naar culturele aspecten in uw organisatie

De cultuur of culturen waarin je bent opgevoed, zitten dieper in je ‘eigenheid’ dan je soms in de gaten hebt. “Zo doen we dat toch?”, denk je al snel. Anderen denken dat ook, maar doen het anders. Waarom is dat zo, en leidt het tot hetzelfde resultaat?

De boeken Fish cant see water (Hammerich en Lewis) en When Cultures Collide (Lewis) laten zien, op basis van landenonderzoek, dat culturele verschillen ons handelen wellicht veel dieper beïnvloeden dan we kunnen waarnemen en beïnvloeden. Wanneer deze verschillen worden genegeerd, geeft dit enorm veel frictie in de samenwerking en de communicatie binnen een bedrijf. Ook het samenvoegen van twee bedrijven kan op het oog gelukt zijn, maar in de praktijk dramatische effecten hebben op de onderlinge samenwerking en daarmee op de effectiviteit van de organisatie een zelfs de productiviteit, omdat cultuurverschillen zijn genegeerd.

Veel bedrijven zeggen over de interne cultuur: ‘Dat zit in ons DNA’. Wanneer normen en waarden en culturele aspecten in je DNA zitten, dan betekent dit veel voor de samenwerking met anderen. Het zien en erkennen van deze verschillen en het leren benutten van deze verschillen kan tot een verademing leiden binnen een organisatie. Het creëert mildheid die voor ruimte zorgt. Het opent en geeft een positieve energie, die een direct effect heeft op de samenwerken en de productiviteit.

Ons interculturele team gaat graag met u op ontdekkingsreis naar de culturele aspecten die aanwezig zijn in uw organisatie. We leggen ze samen bloot, kijken waar ze belemmerend werken zonder te veroordelen. We kijken met u op welke wijze ze een voordeel voor uw organisatie kunnen worden en blijven. Het vraagt een integrale aanpak die moet passen bij uw bedrijf en die we graag samen met u ontwikkelen. Op deze wijze ontstaat een echte internationale samenwerking.

Wanneer u dit traject met ons heeft doorlopen kijkt u anders naar uw bedrijf en naar uw medewerkers, en kunt u de inzet van het bedrijf optimaliseren.

Het is aan te raden de training Different Colors en Perspectives te volgen alvorens aan dit traject te beginnen.

Deze training wordt gegeven door: