Type Training:
Eendaagse training

Locatie
Op aanvraag

Datum
Op aanvraag

Prijs
Op aanvraag

ARBO

Om een goede ‘Arbo’-start te maken is het van groot belang een goed beeld te krijgen van het werkgebied van de OR en/- of VGWM-commissie. In deze basistraining leert u alle ins-en-outs van de Arbo-wet en regelgeving en psycho-sociale arbeidsbelasting (PSA) en komen de volgende vragen aan bod.. Welke ‘arbo’-onderwerpen zijn er in uw organisatie aan de orde? Welke positie neemt de OR/VGWM-commissie in; wat is het werkgebied? Hoe organiseert u de werkwijze van de OR/VGWM-commissie; wat is de taakverdeling? Hoe ontstaat een effectieve samenwerking tussen de OR/VGWM-commissie en andere arbo-actoren? Naast inhoudelijke kennis krijgt u in deze training handvatten om een effectieve bijdrage te leveren aan de verbetering van arbeidsomstandigheden in uw eigen organisatie. U krijgt aan het begin van de training het werkboek ‘Aan de slag met Arbo’ en aan het eind van de training heeft u een werkplan voor de VGWM-commissie gemaakt.
De training wordt verzorgd door Peter van Dinther, senior trainer/adviseur op het gebied van Arbo, en een expert arbeidsverhoudingen.

Resultaat:
U kent de belangrijkste onderdelen van de Arbo-wet en de eisen die gesteld zijn aan de RIE en het plan van aanpak. U weet waaruit een Arbo- en ziekteverzuimbeleid bestaat. U kent de positie, werkwijze, rechten en mogelijkheden van de OR/VGWM-commissie.

Vervolg:
Heeft u behoefte aan een verdiepingsslag? Aarzel dan niet, stuur een mail naar info@incitamentum.com en wij nemen contact met u op.