Type Training:
Eendaagse training

Locatie
Op aanvraag

Datum
Op aanvraag

Prijs
Op aanvraag

ARBO

Arbobeleid en praktijk

Voor wie

U heeft zitten genomen in een medezeggenschapsorgaan en wil graag dat de arbeidsomstandigheden voor uw collega’s goed geregeld zijn.

Wat kunt u verwachten

Naast inhoudelijke kennis krijgt u in deze training handvatten om een effectieve bijdrage te leveren aan de verbetering van arbeidsomstandigheden in uw eigen organisatie.

Toelichting

Om een goede ‘Arbo’-start te maken is het van groot belang een goed beeld te krijgen van het werkgebied van de OR en/- of VGWM-commissie. In deze basistraining leert u alle ins-en-outs van de Arbowet en regelgeving en psychosociale arbeidsbelasting (PSA) en komen de volgende vragen aan bod. Welke ‘Arbo’-onderwerpen zijn er in uw organisatie aan de orde? Welke positie neemt de OR/VGWM-commissie in; wat is het werkgebied? Hoe organiseert u de werkwijze van de OR/VGWM-commissie; wat is de taakverdeling? Hoe ontstaat een effectieve samenwerking tussen de OR/VGWM-commissie en andere Arbo-actoren?

Incitamentum, net even anders

Voor deze training maken we gebruik van externe trainers met wie we goede contacten onderhouden, omdat ARBO een heel specifieke kennis vereist, die up to date moet zijn.

Hieronder staan nog specifieke programma’s die voor u ook inzetbaar kunnen zijn:

  • Persoonlijk leiderschap
  • Vaardigheden
  • Voorzitter en secretaris

Resultaat:
U kent de belangrijkste onderdelen van de Arbo-wet en de eisen die gesteld zijn aan de RIE en het plan van aanpak. U weet waaruit een Arbo- en ziekteverzuimbeleid bestaat. U kent de positie, werkwijze, rechten en mogelijkheden van de OR/VGWM-commissie.

Vervolg:
Heeft u behoefte aan een verdiepingsslag? Aarzel dan niet, stuur een mail naar info@incitamentum.com en wij nemen contact met u op.